Més resultats

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Un sudoku és un trencaclosques numèric que es juga en una graella de 9×9 caselles, subdividida en nou subgraelles més petites de 3×3 anomenades “regions” o “blocs”. L’objectiu del joc és omplir totes les caselles de la graella de manera que cada fila, cada columna i cada regió contingui tots els números de l’1 al 9, sense repetir cap número en cap d’elles.

Es proporciona una graella parcialment plena amb alguns números ja col·locats, i a partir d’aquests números inicials, el jugador ha de deduir i col·locar els números restants per completar el sudoku segons les regles esmentades. La solució d’un sudoku és única i es basa en la lògica i el raonament deductiu, sense necessitat d’endevinar res.

Els sudokus són populars com a passatemps i reptes mentals, ja que requereixen una combinació d’habilitats numèriques i habilitats de resolució de problemes, per tant, és un molt bon recurs per treballar amb els vostres alumnes o fills/es en estones de tranquil·litat.

Material per descarregar

Seguint els següents enllaços, podeu descarregar un recull de sudokus en PDF amb diferents dificultats i les seves solucions:

Altres variants del joc

El sudoku és un passatemps molt popular des que es va posar de moda ara fa uns quants anys, és per això que han anat sorgint algunes versions que afegeixen diversió i nous reptes al joc per als seus aficionats.

Una d’aquestes versions, és el Killer Sudoku, en el qual, a més de les normes del sudoku tradicional, s’afegeixen uns requadres amb un nombre que ha de ser el resultat de la suma dels dígits que conté aquest requadre.

Un exemple amb la seva solució sempre és d’ajuda:

En aquests enllaços podeu descarregar alguns Killer Sudoku per imprimir:

Us deixo també el joc per descobrir i gaudir del Killer Sudoku:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *